Hur jag arbetar

Vid bokning vill jag veta vad ni söker för. Vid konsultationen är allt om djuret viktigt.  Problemet; hur länge, orsak, tidigare åtgärder. Djurets sjukhistoria, inte bara vad den har varit sjuk i utan hur det uppträder när är sjuk både i det mentala och fysiska. Finns rädslor, vilken personlighet, hur djuret fungerar med andra djur och människor. Hur djuret beter sig och ser ut.  Blir djuret stimulerat på rätt sätt, har den det bra i sin omgivning och i miljön. Aptiten och törsten. Beroende på vad problemet är kommer frågeställningen därefter, brukar ändå gå igenom djuret med frågor från topp till tå, det är lätt att glömma saker som skett för länge sedan och det kan vara avgörande i valet av medel.

En homeopat frågar mycket och ibland konstiga frågor. 

Ju mer en ägare kan berätta och känner sitt djur ju bättre möjlighet har jag att finna rätt medel. 

Hela tiden tittar man på det typiska för individen. Jag har använt samma medel mot olika åkommor och olika medel till samma åkommor. Man går på vad som är typiskt för djuret i relation till vad som är typiskt för medlet.

Det finns tusentals medel och på de stora medlen kan det finnas 2000 symtom på och ett enskilt symtom kan täcka flera hundra medel. 

Nej, jag kan inte ordinera medel efter vad sjukdomen heter, som många verkar tro då de vanligast frågar vad de ska ge mot ett specifikt problem. Homeopati är inte ett allt-i-allo-medel man behandlar alltid individuellt efter symtomen.

Till hjälp använder jag ett symtomlexicon och flera olika homeopatiska läkemedelsbeskrivningar. Lyckligtsvis finns detta i dataprogram också.

 

Vad kan behandlas

Det är mycket som kan behandlas med homeopati, det är en heltäckande terapi som verkar på både mentala och fysiska obalanser i kroppen.

gallery/kahlbild - kopia

Text och bild: Carina Larsson